محل مناسب برای اجرای رنگ روغنی
اگر قصد اجرای رنگ روغنی در نقاشی ساختمانتان را دارید، بهتر است قبل از تصمیمگیری و مراجعه به شرکتهای ارائه دهندهی خدمات نقاشی ساختمان، بررسی کنید که این نوع رنگ چه ویژگیهایی دارد و چه فضاهایی در ساختمانتان برای استفاده از آن مناسب است. بنابراین در این مطلب قصد داریم شما را با مزایا و معایب رنگ روغنی، فضاهای مناسب برای کاربرد این نوع رنگ، انواع متریال رنگ روغنی و میزان دوام آن آشنا کنیم. همچنین نکاتی را در مورد ویژگیهای اجرای رنگ روغنی با کیفیت روی سطوح به شما ارائه خواهیم داد.
لینک های مفید: خدمات نقاشی ساختمان
رنگ روغنی چه ویژگیهایی دارد؟
رنگهای روغنی هم مانند رنگهای پلاستیک، اکریلیک، مولتی کالر و غیره ویژگیهای خاص و در واقع مزایا و معایبی دارند که اطلاع از آنها میتواند در انتخاب مناسبترین رنگ برای رنگآمیزی مکان مورد نظر شما موثر باشد.
مزایای اجرای رنگ روغنی برای دیوار کدامند؟
- دوام و طول عمر بالا
رنگ روغنی جزو با کیفیتترین رنگهای موجود در بازار است و برای سالها میتوانید روی دوام و ماندگاری آن حتی روی سطوحی که در معرض رطوبت باشند، حساب کنید.
- قابلیت شستشو و تمیز کردن آسان
رنگ روغنی چون بر پایه آب نیست، به راحتی با استفاده از آب قابل شستشو خواهد بود.
- ایجاد جلوهی روشن در محیط
رنگ روغنی به دلیل براق بودن و قابلیت بازتاب نور، میتواند فضای مورد نظر شما را روشنتر نشان دهد.
- قابلیت عایق در برابر آب
این نوع رنگ در برابر آب و رطوبت مقاومت خوبی دارد و به همین دلیل گزینهی مناسبی برای رنگآمیزی نردهها، پنجرهها و دربهای چوبی است.
معایب اجرای رنگ روغنی برای دیوار کدامند؟
- ایجاد بوی نامطبوع در محیط
رنگ روغنی به دلیل لزوم استفاده از حلال شیمیایی بوی نامطبوعی در محیط ایجاد میکند که حتی تا دو هفته پس از اجرای رنگ روغنی هم باقی میماند.
- طولانی شدن زمان اجرا
رنگ روغنی چون دیر خشک میشود و حتی بین برخی مراحل آن نیاز به گذشت یک روز وجود دارد، صرف زمان اجرای بیشتری را میطلبد.
- وجود مواد شیمیایی مضر در آن
همانطور که گفتیم، رنگهای روغنی به حلال نفتی نیاز دارند که برای محیط زیست زیانهایی به دنبال دارد.
لینک های مفید: اجرای رنگ پلاستیک و اکریلیک
اجرای رنگ روغنی برای دیوار کدام فضاها مناسب است؟
حالا که با ویژگیهای رنگ روغنی آشنا شدیم، میتوانیم تاثیر کاربری فضای مورد نظر را روی انتخاب رنگ مناسب برای اجرای نقاشی ساختمان بهتر درک کنیم. برای مثال آشپزخانه یکی از فضاهای مناسب به منظور اجرای رنگ روغنی برای دیوار است. چون احتمال ایجاد انواع آلودگی، لکه و چربی روی دیوار آشپزخانه بیشتر از سایر نقاط خانه است و رنگ روغنی قابلیت شستشوی خوبی دارد.
به علاوه برای نقاشی نردهها، پنجره و حتی دربهای چوبی میتوان از رنگ روغنی استفاده کرد و از مزیت عایق آب آن بهره برد. حتی برای رنگآمیزی قسمتهای دیگر مثل حفاظ پنجره هم استفاده از رنگ روغنی گزینهی مناسبی خواهد بود. چون به طور کلی درب و پنجرهها در معرض آسیب و فرسودگی ناشی از شرایط جوی بیرونی قرار دارند و در صورت استفاده از رنگ روغنی برای جلا دادن این فضاها، تا میزان زیادی میتوان چنین آسیبهایی را به تعویق انداخت.
همچنین استفاده از این نوع رنگ در فضاهایی مانند اتاقها نیز انتخاب خوبی است. مخصوصا برای اتاق کودکان که احتمال ایجاد لکههای دست و مدادرنگی روی دیوار بسیار بالا است، همانگونه که گفتیم شستشو راحت و بدون دردسر انجام میشود و نیاز به صرف هزینههای اضافی برای رنگآمیزی مجدد را کاهش میدهد.
یکی از نکات قابل توجه در این بخش، نوع رنگ قبلی بر روی سطح مورد نظر شما است که آن هم بر انتخاب رنگ مناسب تاثیرگذار است. برای مثال ممکن است شما بخواهید به رنگآمیزی مجدد کابینتها اقدام کنید. در این صورت لازم است نوع رنگ قبلی مورد بررسی قرار گیرد. اگر رنگ قبلی دارای پایه روغنی باشد، برای بتونه و آستری رنگ جدید هم باید رنگ روغنی استفاده شود.
انواع متریال در اجرای رنگ روغنی کدامند؟
رنگهای روغنی در سه نوع براق، مات، و نیمه مات در بازار موجود هستند که هر کدام از این سه نوع نیز ویژگیهای متفاوتی دارند.
نوع براق رنگ روغنی برای به دلیل براق بودن و انعکاس نور زیاد به منطور رنگآمیزی دیوار و سقف مناسب نیست. برعکس به دلیل ویژگی عایق در برابر زنگزدگی و خوردگی در فلزات، در رنگآمیزی درب، پنجره و چهارچوبها بهترین انتخاب است. البته رنگ روغنی براق به دلیل استحكام و قابلیت شستشوی آسان، نسبت به نوع مات در مکانهای بهداشتی مانند سرویس و حمام کاربرد بیشتری دارد. به علاوه اجرای رنگ روغنی براق از استحکام و دوام بیشتری نسبت به نوع مات برخوردار است و به همین دلیل گزینهی مناسبی برای نقاشی نمای خارجی ساختمان هم هست.
رنگ روغنی مات به دلیل قابلیت خشک شدن سریع نسبت به دیگر انواع این نوع رنگ، انتخاب مناسبی به منظور رنگآمیزی سقف آشپزخانه است. مزیت اجرای رنگ روغنی مات این است نور را منعکس نمیکند و بنابراین ایرادات احتمالی گچکاری را زیاد نشان نمیدهد. از معایب آن میتوان به قابلیت شستشوی پایینتر، پوشش کمتر و بوی بیشتر نسبت به رنگ براق اشاره کرد.
به علاوه در زمان اجرای این نوع رنگ روغنی باید توجه شود که به سرعت ته نشین خواهد شد و لازم است در زمانهای مشخص به وسیلهی یک ابزار چوبی هم زده شود.
نوع نیمه براق یا نیمه مات رنگ روغنی هم شامل ترکیب میزان دو سوم رنگ روغنی براق و یک سوم مات آن است که البته این نسبت را میتوان با توجه به ویژگیهای لازم برای فضای مورد نظر تغییر داد. این نوع رنگ روغنی دارای قابلیت پوشش مناسب و چسبندگی خوب است که به منظور رنگآمیزی داخل و خارج ساختمان، سطوح چوبی و فلزی یکی از پرکاربردترین انواع رنگ در نقاشی ساختمان محسوب میشود.
طول عمر رنگ روغنی
در تخمین طول عمر رنگها لازم است به این نکته هم توجه کنیم که شرایط نگهداری رنگ عامل مهمی در میزان ماندگاری و دوام آن بر روی سطح مورد نظر ما است. به گونهای که نگهداری صحیح میتواند طول عمر آن را تا چند سال هم افزایش دهد. البته هر کدام از انواع رنگ به طور کلی طول عمر مفیدی دارند که در مورد رنگ روغنی این مدت حدود ۵ سال است و البته بستگی زیادی هم به برند مورد استفاده دارد. یعنی در صورت استفاده از برندهای با کیفیت و استاندارد دوام بیشتری را نیز تجربه خواهید کرد.
از کجا بفهیم اجرای رنگ روغنی به خوبی انجام شده است؟
کیفیت و پوشش مناسب اجرای رنگ روغنی پس از اتمام کار کاملا قابل تشخیص است. در صورت اجرای با کیفیت رنگ روغنی روی دیوار، رد قلم مو روی سطح دیوار دیده نمیشود. به علاوه نباید رد یا سایهای از رنگ قبلی بر روی کار جدید دیده شود یا ایرادات سطح مثل موج یا حفره قابل مشاهده باشد.
پس از اجرای کامل رنگ و گذشت یک روز از اتمام کار، نباید هیچگونه ترک یا حفره روی سطح کار وجود داشته باشد. همچنین لازم است خط اتصال رنگها در فضاهای متمایز مانند چارچوب در و دیوار کاملا مشخص بوده و رنگ فضاها با هم مخلوط نشده باشد.